Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté objasnili podvody s naftou na Mělnicku

MĚLNICKO – Podezřelého zadrželi těsně před uskutečněním posledního „obchodu“. 

Mělničtí kriminalisté obvinili začátkem prosince letošního roku devětatřicetiletého muže z přečinu podvod.

Během měsíce října a listopadu se na policisty z obvodních oddělení Mělník a Neratovice obrátilo postupně pět poškozených mužů, kteří se stali terčem podvodníka při nákupu levnější nafty. Scénář byl vždy stejný. Obviněný muže kontaktoval mobilním telefonem s nabídkou prodeje levnější nafty většího množství, zpravidla 200 litrů. Domluvili se na místě a čase předání. Vždy se jednalo o jednu z dopravních firem v Mělníku. Podvedení dali před areálem muži peníze a čekali. Muže ani zakoupeného zboží se však ani jeden z nich nedočkal. Prodávající pak již nereagoval, mobil nezvedal.. 

Poslední, šestý případ se mu stal osudným. Kupujícímu, kterému se jednání muže zdálo být podezřelé, kontaktoval policisty a ti ho zadrželi těsně před předáním peněz.

Je možné, že podvedených je daleko více. Obviněný byl již v minulosti za obdobné jednání několikrát pravomocně odsouzen.

Za přečin podvodu může nyní skončit za mřížemi až na tři léta.

Kriminalista podezřelému navíc sdělil obvinění za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, neboť se  při silniční kontrole v polovině září 2019 v odpoledních hodinách v obci Byšice podrobil orientačnímu testu na drogy, který byl pozitivní. Řidič byl vyzván k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Z toxikologického vyšetření vyplynulo, že řídil pod vlivem drog.

por. Mgr. Markéta Johnová
17.12.2019

vytisknout  e-mailem