Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté objasnili okradení seniorky

MOST - Čin má na svědomí muž z Pardubicka + další info 

 

Policistům se podařilo objasnit okradení seniorky v bytě. Od druhé poloviny listopadu, kdy k činu došlo, po podezřelé dvojici pátrali. Nyní již padlo obvinění ze spáchání přečinu krádeže. Převzal si ho 32letý muž z Pardubicka. Ten se do bytu vloudil při sepisování smlouvy na odběr plynu a elektrické energie. Úkon měla na starosti jeho spolupracovnice. Muž ji požádal o papírové kapesníky, díky tomu se dostal do bytu. Žena o jeho úmyslu nic netušila, dál s nájemnicí vyřizovala smlouvu. Během návštěvy v bytě muž ještě poprosil seniorku o sklenici vody. Tím si zřejmě udělal prostor pro svůj čin. Potom z bytu zmizel. Krádež finanční hotovosti ve výši 29 tisíc korun poškozená zjistila až po odchodu ženy, tehdy ještě podezřelé. Obviněný je stíhán na svobodě, hrozí mu dvouleté vězení.


 

Výběry má na svědomí přítel poškozené

O 6.100 korun připravil svoji přítelkyni mladý Mostečan. Využil k tomu její platební karty, u které byl i PIN. Výběry prováděl postupně v průběhu října a listopadu. Karta byla uložená v bytě. Policisté muži sdělili pouze podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Přečin krádeže odložili. Poškozená totiž nedala souhlas s trestním stíháním svého přítele. Případ je veden na mosteckém obvodním oddělení.


 

Auto zaparkoval jinam, než myslel, nahlásil krádež

Policisté přijali oznámení o krádeži vozidla značky Škoda Favorit. Auto v hodnotě šesti tisíc s v něm uloženými věcmi za 8.500 korun mělo zmizet z Mozartovy ulice v Mostě. Na základě toho vyhlásili celostátní pátrání. Ještě ten den ho však odvolávali. Poškozený vůz nalezl nedaleko od místa, odkud se měl ztratit. V tu chvíli si uvědomil, že ho tam sám předtím zaparkoval. K žádné krádeži nedošlo. Policisté tedy případ odložili.


 

Zaměřil se na Fabii

Na částku téměř deset tisíc korun se dostalo řádění dosud neznámého vandala. Ten se zaměřil na auto značky Škoda Fabia, které stálo zaparkované v Hutnické ulici. Na voze bylo po jeho odchodu rozbité zpětné zrcátko a poničený lak. Policisté mosteckého obvodního oddělení případ kvalifikovali jako přečin poškození cizí věci.


 

V litvínovském sklepě byl zloděj

V litvínovském sklepě v Halasově ulici byl zloděj. Poškozená nahlásila na policii odcizení motorové pily, sportovní tašky a kabelu. Hodnota věcí byla předběžně vyčíslená na téměř 8 tisíc korun. Litvínovské obvodní oddělení případ šetří jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.


 

Někdo neznámý navštívil zahradní kůlnu

Zahradní kůlnu v Havrani navštívil někdo neznámý. Podle majitele si pachatel přišel k věcem za téměř 23 tisíc korun. Jednalo se o pneumatiky, disky, elektronářadí, zahradní náčiní a prodlužovací kabely. Událost zpracovávají obrničtí policisté. V případě dopadení hrozí pachateli postih za přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.


 

Občané, pozor na zloděje!

Mosteckým policistům v posledních dnech několik občanů nahlásilo krádež, na které se do jisté míry podepsala i nepozornost a neprozřetelnost samotných poškozených. Proto policisté opět apelují na větší opatrnost při nakládání s vlastním majetkem.

V nemocnici přišla o peněženku

O peněženku přišla žena z Litvínova. Stalo se to během její návštěvy za manželem v mostecké nemocnici. Poškozená si nechala kabelku odloženou na pokoji a šla se svým mužem na kávu. Neznámý lapka využil prázdného pokoje a drze si sáhl do zavazadla. Potom zmizel i s majetkem v hodnotě 1.500 korun. Kromě peněženky si přišel k dokladům, platební kartě a finanční hotovosti. Celou věc si převzalo mostecké obvodní oddělení, šetřena je jako přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.


 

Okradeni na diskotéce

Okraden byl také mladý muž z Mostu. Se zlodějem měl co do činění na diskotéce v Mostě. Někdo s hbitými prsty mu vybral kapsu oděvu. Spolu s mobilem a peněženkou si přivlastnil doklady, platební kartu a finanční hotovost; věci byly oceněny na 5.750 korun.


 

Návštěva diskotéky se prodražila ještě jednomu Mostečanovi. Okradl ho tam také kdosi cizí. Lupem byla peněženka, kterou měl poškozený uloženou v ledvince připnuté na těle. Kromě ní přišel ještě o peníze a doklady – věci v částce téměř 3.200 korun.


 

V restauraci přišel o mobil

O mobil za 12 tisíc korun přišel zákazník mostecké restaurace. Telefon měl uložený v bundě, která byla zavěšená na židli. Pachatel zřejmě využil chvilkové nepřítomnosti poškozeného u nestřeženého oděvu.


 

Nenechavec zaútočil v tramvaji

Nenechavá ruka někoho neznámého zaútočila v tramvaji z Litvínova do Mostu. Poškozený díky tomu již nemá mobil v hodnotě 1.500 korun. Telefon byl předtím uložený v kapse bundy. Policie případ šetří jako přečin krádež na osobě.


 


por. Alena Bartošová

V Mostě, 29. prosince 2011

 


 


 

vytisknout  e-mailem