Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté objasnili krádeže kol na Kamencovém jezeře.

CHOMUTOVSKO - Měl se jich dopouštět 56letý recidivista. 

Chomutovští policisté už vědí, kdo má mít na svědomí mimo jiné sérii krádeží jízdních kol v areálu Kamencového jezera. Šetřením zjistili, že jednání se měl dopouštět 56letý recidivista z Chomutova.

V průběhu letní sezóny přišlo o svá kola v areálu celkem pět majitelů. Dotyčný je o ně připravil v noci, kdy využil toho, že byla například pouze opřená o karavan nebo volně stojící u vozidla či stanu a nebyla nijak zajištěna. O krádežích v kempu u jezera jsme se zmiňovali v tiskové zprávě dne 14. srpna v souvislosti s preventivní akci "Bezpečně u vody".

Další kolo měl podle zjištění policistů dotyčný odcizit poslední srpnový den od stojanu u obchodního centra „Chomutovka“. Ani tentokrát si majitel své kolo před odcizením nijak nezajistil.

Kromě popsaných krádeží měl muž opakovaně krást i v supermarketu v centru Chomutova. Přisvojit si tam měl deodoranty a čokolády.

Škody způsobené odcizením popsaných věcí byly celkově vyčísleny na částku 140 tisíc korun. Dotyčný měl podle své výpovědi kola mezitím prodat náhodným osobám za zlomek této sumy, většinou za pouhých 500 korun, a získané peníze pak užít pro vlastní potřebu.

Včera vyšetřovatel zahájil trestní stíhání obviněného pro pokračující trestný čin krádeže. Recidivista, který byl v minulosti opakovaně trestán zejména pro majetkovou trestnou činnost, může vzhledem k výši škody v případě uznání viny od soudu odejít až s pětiletým trestem.

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 16. září 2020

Odkazy do noveho okna

místa krádeží

místa krádeží 

Detailní náhled

místa krádeží

místa krádeží 

Detailní náhled

místa krádeží

místa krádeží 

Detailní náhled

místa krádeží

místa krádeží 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem