Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté objasnili krádeže jízdních kol v Kralupech nad Vltavou

Policisté zadrženému muži dokázali dalších sedm krádeží 

     Dne 13.srpna mělničtí policisté zadrželi v Kralupech nad Vltavou osmnáctiletého muže. Ten vyšplhal po okapovém svodu na střechu prodejny, přešel po střeše, poškodil tím střešní krytinu, čímž způsobil škodu 3000,- Kč. Pak seskočil na dvůr prodejny, kde odcizil hliníkový žebřík v hodnotě 4200,- Kč. Ten přehodil přes plot na ulici, přičemž byl vyrušen spuštěným alarmem. Odcizený žebřík ponechal na ulici a dal se na útěk. Přivolaná hlídka policie ho zadržela.

   Policisté zjistili, že se mladík v době od května letošního roku v Kralupech nad Vltavou dopustil dalších sedmi krádeží jízdních kol. Ve všech případech překonal lankový zámek, kterým byla jízdní kola připoutána k zábradlí nebo ke stojanům určeným právě pro jízdní kola. Ve většině případech kradl večer či v noci. Škoda způsobená odcizením se vyšplhala na téměř na 30000,- Kč.

   Ke všem činům se mladík přiznal. Policisté mu sdělili obvinění pro pokračující trestný čin krádeže, dílem ve stadiu pokusu. Těchto skutků se dopouštěl i přesto, že byl za trestný čin krádeže ve spolupachatelství již odsouzen a rozsudek ještě nestačil nabýt právní moci. Mladík může tedy jako recidivista očekávat přísnější trest než je dvouletá horní hranice.

   Dne 15. srpna Okresní soud v Mělníku rozhodl v trestní věci obviněného o vzetí do vazby, kam ho policisté okamžitě převezli.

 


vytisknout  e-mailem