Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté objasnili krádež měděných okapů

ŽĎÁRSKO: Pomohla jim i kamera umístěná na jednom z rodinných domů 

Policisté z Nového Města na Moravě objasnili případ krádeže měděných okapů z poloviny ledna letošního roku. Pachatel v noci z jedenáctého na dvanáctého února odcizil v jedné z obytných čtvrtí ze tří rodinných domů měděné okapové svody a navíc hliníkovou dekorační lampičku, vše v celkové hodnotě přes devět tisíc korun.
Policisté zjistili, že krádež má na svědomí třiadvacetiletá žena z Brna, která se krádeže dopustila společně s dalším komplicem. Toho kriminalisté prověřují i pro další trestnou činnost. Dvojice z domů společně strhala 18 metrů okapových svodů, které sešlapali a prodali do sběrny. Ženě policisté sdělili podezření z přečinu krádeže a případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Hrozí jí až dva roky vězení.
Policistům při prověřování případu velmi pomohl záznam pořízený kamerou, kterou měl jeden z poškozených umístěnou na svém domě. „Na základě vyhodnocení kamerového záznamu jsme mohli dvojici pachatelů ztotožnit. Na záznamu je velmi dobře vidět průběh krádeže, i to, jak pachatelé okapy sešlapali a z místa odvezli“, řekl npor. JUDr. Libor Černý, vedoucí obvodního oddělení v Novém Městě. Ten dodal, že policisté vítají, pokud lidé aktivně zabezpečují svůj majetek a tím předcházejí trestné činnosti a mnohdy jsou tím nápomocni policistům při jejím prověřování. „Chtěl bych pouze upozornit na skutečnost, že podle platných právních norem mohou fyzické osoby kamerami monitorovat pouze vlastní majetek“, dodal npor. Černý.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
21. února 2014

vytisknout  e-mailem