Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté objasnili krádež koloběžek

PLZEŇ - Mysleli si, že je nikdo neviděl, ale opak byl pravdou. Intenzivním prověřováním nahlášeného případu, a také díky náhodným svědkům, se policistům podařila objasnit krádež dvou nových koloběžek. 

Na linku 158 jsme dne 24. června 2022 přijali oznámení o krádeži dvou koloběžek s tím, že pachatelé byli náhodnými svědky zahlédnuti přímo při činu. Krátce po jedné hodině odpoledne došlo ke vloupání do skladu koloběžek v Plzni na Slovanech. Pachatel nejprve poškodil skleněnou výplň okna, kterým se dostal do místnosti skladu soukromé firmy. Tam bylo uschováno několik koloběžek, z nichž dvě následně oknem podal svému komplici ven na chodník a stejným způsobem budovu opustil. Oba pachatelé z místa odešli i s odcizenou kořistí, kterou jeden z nich následně uschoval nedaleko místa činu na soukromém pozemku pod přístřešek zahradního altánu. V tomto případě si oba pachatelé mysleli, že je nikdo neviděl, ale opak byl pravdou. Díky všímavým svědkům, kteří zahlédli oba aktéry při páchání protiprávního jednání, byli na místo přivoláni policisté, kteří dle udaného popisu oba pachatele po chvíli vypátrali.

Během prověřování případu vyšlo najevo, že 38letý muž má na svém kontě více spáchaných skutků na svědomí - viz článek https://www.policie.cz/docDetail.aspx?docid=22716247&doctype=ART&prev=true . Mimo jiné bylo zjištěno, že dne 8. července 2022 v nočních hodinách byl zastaven a kontrolován jako řidič policejní hlídkou v Plzni, přičemž se zjistilo, že má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel, čímž mařil výkon úředního rozhodnutí.

Odcizené koloběžky muž následně dobrovolně vydal do rukou policistů, kteří je zajistili a poté vrátili jejich majiteli.

Kriminalisté ve věci obvinili 38letého muže a 36letou ženu ze spáchání přečinu krádež spáchaného formou spolupachatelství, 38letý muž je navíc obviněn ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Kriminalisté se případem dále zabývají. Obviněný muž se již v současné době nachází ve vazební věznici.

nprap. Veronika Hokrová
26. července 2022

vytisknout  e-mailem