Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté objasnili dvanáct krádeží

KLATOVSKO - Dva pachatelé byli obviněni ze spáchání přečinů krádeží, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Jeden muž skončil ve vazbě. 

Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování dvanácti případů vloupání a krádeží, kdy zjistili dva pachatele.

Dva muži ve věku šestatřicet let pobývající v Sušici a třicetiletý z obce u Klatov převzali od komisaře usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání pokračujících přečinů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci z části spáchaných samostatně a z části formou spolupachatelství.

Starší muž dne 24. června v obci Dlouhá Ves odcizil vozidlo Mercedes Benz, v druhé polovině měsíce června v obci Petrovice u Sušice vnikl do rekreační chalupy a odcizil různé věci i zahradní nářadí. V obci Kamýk koncem měsíce června vnikl do chaty a vzal různé nářadí.

V Sušici vnikl v noci z 13. na 14. srpna v ulici Pod Kalichem do sedmi garáží, kde vzal jeden křovinořez a způsobil škodu především poškozením zařízení. Dne 14. srpna v 5.40 hodin byl v jedné garáži zadržen hlídkou policistů z místního obvodního oddělení. Obviněný svým jednáním způsobil škodu poškozením zařízení za 50 800 Kč a odcizením věcí 100 254 Kč.

Uvedení muži společně v druhé polovině měsíce června v obci Třebýcinka vnikli do chaty a vzali elektrické a ruční nářadí a dne 23. června vnikli do chaty v obci Kamýk, kde odcizili televizor, satelitní přijímač a ruční nářadí.

Mladší muž způsobil škodu poškozením ve výši 12 300 Kč a odcizením věcí za 25 240 Kč.

Uvedení muži byli v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost soudy odsouzeni a potrestáni.

V úterý 16. srpna byl šestatřicetiletý muž podle rozhodnutí soudu vzat do vazby a převezen do věznice.

Policisté ještě prověřují další majetkovou trestnou činnost.

nprap. Dana Ladmanová

17. srpna 2022

vytisknout  e-mailem