Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté objasnili dva případy loupežného přepadení

PLZEŇ – Kriminalistům Městského ředitelství policie Plzeň se podařilo v uplynulém týdnu objasnit během krátké doby hned dva případy loupežného přepadení. Pachatelé jsou již ve vazbě. 

K prvnímu případu došlo v pátek 2. června 2023 kolem jedné hodiny ráno na Borech. Mladý muž tady doprovázel 44letou ženu, se kterou se seznámil v centru města. S přibývajícím vlivem alkoholu se ovšem chování 29letého muže postupně změnilo a začal být agresivní. S poškozenou mluvil vulgárně a dokonce se ji pokusil znásilnit. Několikrát ji přitom udeřil pěstí do obličeje. Vlivem napadení ztratila žena na chvíli vědomí. Pachatel toho využil a z kabelky jí odcizil finanční hotovost v cizí měně (v přepočtu okolo 78 tisíc korun). Z místa následně utekl. K vážnějšímu zranění poškozené naštěstí nedošlo.

K druhému případu došlo týž den v odpoledních hodinách v centru města. Mladistvého chlapce oslovili na ulici dva muži ve věku 24 a 27 let. Požádali ho o cigaretu. Mladík jim vyhověl. Všichni spolu chvíli komunikovali. Muži po chlapci následně požadovali další cigarety, zakoupení piva a nějaké finanční prostředky. Poškozený jim poskytl pár drobných mincí se slovy, že víc peněz u sebe nemá. Oba muži se ovšem s pár drobnými nespokojili a začali se chovat agresivně. Jeden z nich začal poškozenému vyhrožovat s takzvaným boxerem v ruce. Poškozenému poté z ruky vytrhli peněženku s několika stokorunami a z místa utekli.

Díky skvělé a rychlé operativní činnosti plzeňských policistů a na základě zajištěných stop se podařilo pachatele výše uvedených protiprávních jednání vypátrat a zadržet do několika málo hodin.

Podezřelí muži byli následně kriminalisty obviněni ze spáchání trestného činu loupeže, kdy 29letý muž byl navíc obviněn ze spáchání trestného činu znásilnění spáchaného ve stádiu pokusu. Dva ze tří obviněných mužů skončili ve vazbě. 

por. Michaela Raindlová
6. června 2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem