Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté o víkendu kontrolovali autobusy a nákladní vozidla

KRAJ – Během víkendu se policisté při silničních kontrolách na Českolipsku a Turnovsku zaměřili na autobusy a nákladní vozidla. 

Během uplynulého víkendu se v Libereckém kraji uskutečnila dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontroly autobusů a nákladních vozidel. Na dvou stanovištích – silnici první třídy číslo devět v Jestřebí a dálnici D10 u benzínové čerpací stanice v Příšovicích – policisté během této akce zkontrolovali celkem 35 vozidel z toho 11 nákladních a 8 autobusů. U žádného z kontrolovaných řidičů nenaměřili v dechu alkohol, což je velmi pozitivní údaj.

Čtyři řidiči jedoucí s nákladním vozidlem neměli v pořádku doby řízení, odpočinku a bezpečnostní přestávky, o čemž řádně nevedli záznamy. Dva řidiči autobusů na tom byli podobně. Také při silniční kontrole nepředložili doby řízení a odpočinku za stanovených 28 dní zpětně. U ostatních vozidel, která policisté kontrolovali, zjistili šest porušení zákona, a to například nevyhovující technický stav vozidel, telefonování za jízdy, nezajištěný náklad, překročení povolené rychlosti a nesprávný způsob jízdy. Většinu případů pak řešili na místě udělením blokové pokuty a sedm skutků oznámili k dalšímu šetření příslušnému správnímu orgánu.

Samozřejmě, že policisté dopravní a pořádkové služby budou i nadále provádět kontroly nákladních vozidel i autobusů, a to v rámci běžného výkonu služby při silničních kontrolách na celém území Libereckého kraje.


29. 7. 2019
nprap. Dagmar Sochorová
Oddělení tisku a prevence
Jablonec nad Nisou

vytisknout  e-mailem