Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté nemuseli zakročovat

LOUNY - Akce Dělnické strany v Postoloprtech měla klidný průběh 

Lounští policisté připravili na sobotu 21. února bezpečnostní opatření k zajištění veřejného pořádku v souvislosti se srazem příznivců Dělnické strany v Postoloprtech. Do akce byla nasazena pořádková policie, policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování, dále policisté z krajské pořádkové jednotky a policisté antikonfliktního týmu. Již od ranních hodin, ve spolupráci s Městským úřadem v Postoloprtech, situaci ve městě monitorovali a vyhodnocovali, aby vyloučili možná rizika protiprávního jednání. Zároveň pořizovali jak zvukové, tak i obrazové záznamy.

 První aktivisté přijeli do Postoloprt na vlakové nádraží kolem 9, 30 hodin a do 13. hodiny, kdy začal jejich pochod městem, se jich sešlo asi 70. Cca ve stejném počtu se shromáždili zástupci romské komunity. Oba tábory po celou dobu akce policisté od sebe oddělovali. Ve 14. hodin pronesli zástupci Dělnické strany na Mírovém náměstí projev a poté se vydali směrem k nádraží. Poslední z nich městečko opustili po 16. hodině, kdy odjeli vlakem.

Policisté po celou dobu shromáždění nemuseli zakročovat ani proti jedné straně, rovněž nedošlo k žádnému konfliktu. Celá akce proběhla v poklidu, nebyl narušen veřejný pořádek.   

vytisknout  e-mailem