Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté navštívili v ZŠ v Semilech děti rodičů ze záchranných složek

SEMILY - O zpestření výuky dětí rodičů, kteří slouží v tzv. "první linii", se postarala tento týden policistka z oddělení tisku a prevence na ZŠ v Semilech. 

1
Ve čtvrtek 23. dubna 2020 navštívila policistka z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Libereckého kraje Základní školu  Dr. Františka Ladislava Riegra v Semilech, kde se v době nouzového stavu v Česku pedagogové starají o děti rodičů pracujících v záchranných složkách, tj. děti zdravotníků, policistů, hasičů a vojáků. 

Na policistku čekalo ve třídě při jejím příchodu na tabuli milé přivítání. S dětmi  si popovídala o významu a práci policie, o obezřetnosti před cizími lidmi a také o bezpečnosti v silničním provozu.

Děti i pedagogové měli z této návštěvy radost, neboť povídání s policistkou přineslo jisté zpestření do jejich výuky a také pro děti mnoho důležitých informací týkajících se jejich bezpečnosti.

2Ve třídě byly děti různých věkových skupin v rozmezí od 3,5 let do 10 let. Policistka se snažila zapojit do diskuze všechny děti. Nakonec jim rozdala omalovánky, vystřihovánky, pexesa a sešity s tématikou policie, které jim jistě udělali také nemalou radost. 
 

24. 4. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem