Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté navštívili MŠ na Františkově

LIBEREC - Děti si s policisty povídaly o bezpečném chování v silničním provozu, při kontaktu s cizími osobami, ale i u vody či u bazénů. Zároveň si zpříjemnily dopoledne prohlídkou policejní techniky. 

1
Tento týden policisté z Oddělení tisku a prevence společně s Pohotovostním a eskortním oddělením Libereckého kraje navštívili děti v Mateřské školce na Františkově v Liberci. Den jim zpříjemnili policejní prezentací, která proběhla v prostorách školní zahrady a děti si zde . mohly prohlédnout služební vozidlo značky VW Crafter, které je určené pro převoz více osob omezených na osobní svobodě. Dále mohly prozkoumat vozidlo VW Transporter s policejním motorovým člunem, anebo se posadit na policejní motocykl značky BMW.

Ve vnitřních prostorách se konala beseda na téma bezpečnosti v silniční dopravě, chování dětí při kontaktu s cizí osobou, dále co dělat při nálezu nebezpečné věci, chování k cizím zvířatům atd. Přednáška byla širokospektrá a zaměřená na celkové chování dětí, především k zajištění jejich bezpečnosti a nyní před začátkem prázdnin bylo zmíněno i bezpečné chování u vody. Děti za vzornou pozornost dostaly drobné preventivní dárky, tematické omalovánky a pracovní listy se zpěvníkem.

Na závěr se děti sešly na zahradě a policisté jim předvedli, jakou výstroj potřebují ke své práci. A jelikož se našla i jedna zlobivá paní učitelka, tak jí policista spoutal a chtěl odvést pryč. Ale nebojte! Děti se jí zastaly a ona slíbila, že již bude hodná, a tak se nakonec vše vyřešilo po dobrém.

Policisté se s dětmi rozloučili a odjeli s rozsvícenými majáky a na chvilku zapnutou sirénou.

9. 6. 2021
nprap. Bc. Dana Burešová
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem