Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté navštívili diagnostický ústav

KRAJ - Přivezli sebou psy speciálně vycvičené na vyhledávání drog. 

 

Policisté z oddělení služební kynologie Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje navštívili před vánočními svátky se služebními psy děti z Dětského diagnostického ústavu v Hradci Králové. Tentokrát s sebou přivezli psy speciálně vycvičené na vyhledávání drog. Návštěva spojená s přednáškou a ukázkami policejní práce proběhla na základě pozvání vedení tohoto školského zařízení.

Královéhradečtí policisté se prevenci v oblasti drogové problematiky aktivně věnují dlouhodobě. Nejvíce se samozřejmě věnují skupinám dětí a mladých lidí, které jsou možností kontaktu s drogou ohroženy nejvíce. I v případě střediska výchovné péče Dětského diagnostického ústavu psovodi s dětmi diskutovali na téma trestně právní odpovědnosti při požívání, výrobě a distribuci omamných a psychotropních látek a o rizicích a nebezpečí, které drogy jejich uživatelům přinášejí.
Velkému zájmu dětí se těšila i praktická ukázka, při které policejní psi úspěšně opakovaně vyhledávali pečlivě ukrytou drogu. Policisté tak dětem trochu poodkryli roušku své policejní práce a seznámili je s výcvikem speciálně cvičených psů. 
mjr. Mgr. Ivana Ježková
6. 1. 2016, 8:20

 

Odkazy do noveho okna

psovodi v DDÚ

psovodi v DDÚ 

Detailní náhled

psovodi v DDÚ

psovodi v DDÚ 

Detailní náhled

psovodi v DDÚ

psovodi v DDÚ 

Detailní náhled

psovodi v DDÚ

psovodi v DDÚ 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem