Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté navštívili dětské tábory

KRAJ VYSOČINA: Děti se seznamovaly s činností policistů 

Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali pozvání od organizátorů několika letních dětských táborů v Kraji Vysočina. Na táborech ukazují dětem techniku, jakou používají při své práci, a seznamují je se základními pravidly bezpečného chování při pobytu v přírodě. V tomto týdnu policisté byli na dvou letních táborech.

Začátkem týdne se přijeli podívat za dětmi na hájenku Černé lesy u Brtnice na Jihlavsku. Na táboře probíhala celotáborová hra „Po stopách Sherlocka Holmese“, kdy si děti hrály na malé detektivy. Táborníci se zájmem sledovali činnost skutečného kriminalistického technika, který jim ukázal, jakým způsobem se zajišťují různé stopy. Děti si vyzkoušely, jak se snímá daktyloskopická stopa a porovnaly ji s otiskem svého prstu. Kriminalista jim také ukázal, jak se zajišťují trasologické, pachové a další stopy. Poté si táborníci vyzkoušeli různé taktické a neprůstřelné vesty a další vybavení policistů. Zaujalo je také vybavení mobilního komunikačního a koordinačního centra a policejní motocykl.

Ve čtvrtek policisté přijeli na letní tábor Radost u Světlé nad Sázavou na Havlíčkobrodsku. Tento dětský tábor byl zaměřen na bezpečné chování dětí v silničním provozu a pořádala ho organizace BESIP. Děti si opět mohly prohlédnout policejní motocykly a vybavení služby dopravní policisté. Nejvíce je zaujalo nejrychlejší policejní vozidlo Volkswagen Passat, které dopravní policisté v Kraji Vysočina při své službě používají. Děti také policistům předvedly svoje vědomosti pomocí dopravních testů a vyzkoušely si jízdu na trenažéru motocyklu. Pracovník firmy DEKRA jim také ukázal, jaký je výhled z vozidla z místa řidiče a kde jsou takzvané „mrtvé úhly“, kam řidič nevidí.

nprap. Martin Dušek, vrchní inspektor

12. červenec 2013

Odkazy do noveho okna

policie na táborech 1

policie na táborech 1 

Detailní náhled

policie na táborech 2

policie na táborech 2 

Detailní náhled

policie na táborech 3

policie na táborech 3 

Detailní náhled

policie na táborech 4

policie na táborech 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem