Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté navštívili děti na táborech

"Ruce vzhůru", znělo táborem 

Očekávání, zvědavé oči  a  netrpělivé děti. To všechno nás čekalo, když jsme  zavítali na dva dětské tábory do Vřesovic. Přijeli jsme na pozvání,  abychom  dětem předvedli něco ze své profese.
Děti tak  mělo možnost shlédnout  například ukázku policistů ze skupiny  služební přípravy. Najednou tak zasvištělo  vzduchem tělo  protivníka, na kterém jsme dětem demonstrovali jak se policisté  učí sebeobranu a jak zneškodňují pachatele. V další řadě  viděly děti zbraně,  donucovací prostředky a pomůcky, které  policisté používají pro výkon služby. Vše  si mohly pořádně  osahat a vyzkoušet. Tahle část nebyla doménou pouze chlapců.  Také dívky projevily zvědavost a zájem. Pak už přišel na  řadu psovod se svým  čtyřnohým kamarádem. Předvedli dětem  svou sehranost a radost pejska, když může  plnit povely svého  pána. Na závěr dětem kolegové z dopravní služby dali možnost  prozkoumat opravdové policejní vozidla. Táborem se tak rozléhal  siréna, blikal  maják a děti do megafonu křičely „ruce vzhůru.“
Celé  dopoledne, které jsme s  dětmi strávili se neslo v pohodovém  duchu. Všechny děti mohly být právem  spokojeni. Ještě  dlouho po ukázce jsme byli středem pozornosti a museli  odpovídat  na spoustu zvídavých dotazů.

 

nprap. Zámečník Petr

Odkazy do noveho okna

P7210033

P7210033 

Detailní náhled

P7210077

P7210077 

Detailní náhled

P8050044

P8050044 

Detailní náhled

P8050056

P8050056 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem