Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policisté nalezli sklad s padělky za dvě miliardy

Policisté z týmu Regulátor, který působí na celém území hl. m. Prahy a zaměřuje se na potírání trestné činnosti cizinců, včera 5. listopadu odhalili nelegální sklad v prodejním areálu v Praze na Libuši.  

Díky velmi dobré operativně pátrací činnosti policisté zjistili, že se v jedné z budov nachází sklad s padělky. Při plánované realizaci přímo u skladu policisté zadrželi třiatřicetiletého cizince, který právě vynášel tašku plnou hodinek. Ve skladu bylo zajištěno více než třináct tisíc falzifikátů hodinek velmi luxusních značek, dále peněženky a opasky. Celková škoda způsobena všem poškozeným firmám je vyčíslena 2 077 430 000,- Kč. Při zajišťování padělků hodinek policisté ve spolupráci s Celní správou zadrželi ještě jednašedesátiletého muže, který kolem nich pronášel padělky oblečení. Následně pak společně nalezli další sklad s padělky různého oblečení v hodnotě 4 000 000,-Kč.
 
V průběhu dvouletého fungování týmu Regulátor kriminalisté provedli více než 300 realizací a zajistili zboží v hodnotě bezmála čtyř miliard korun. Mezi jejich největší úspěchy patří odhalení několika skladů z padělky oblečení, hraček, pěstíren konopí, osmnácti tisíc litrů nekolkovaného alkoholu a například nelegální výrobnu masa, kde zajistili osmadvacet tun závadových potravin. Policisté při realizacích spolupracují s celorepublikovými útvary PČR a dalšími orgány státní moci jako je např. Celní správa, Česká obchodní inspekce, Státní veterinární správa ČR a živnostenské úřady. Za dobu fungování týmu Regulátor se jedná o největší případ odhalení padělaného zboží.

nprap. Eva Kropáčová   6.11.2012   

vytisknout  e-mailem