Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté na Zlínsku kontrolovali dodržování vládních nařízení

ZLÍNSKO: Během dneška nezjistili žádné pochybení. 

Během dneška se policisté na Zlínsku zaměřili na zvýšenou kontrolu dodržování vládních opatření v souvislosti s nepříznivým vývojem šíření nákazy onemocněním Covid-19. Přestože naprostá většina obyvatel tato opatření dodržuje, stále se najdou jedinci, kteří je akceptovat odmítají. A k těmto lidem je potřeba začít přistupovat důrazněji, zejména s ohledem na ochranu zdraví ostatních.

Policisté dnes kontrolovali nově zavedenou povinnost používat roušky na zastávkách MHD, na autobusových a vlakových nádražích a také zákaz shlukování většího počtu lidí na veřejnosti. Vzhledem k deštivému počasí druhá ze jmenovaných povinností problémem nebyla. Ani na nádražích a zastávkách prozatím muži zákona nemuseli řešit žádný přestupek.

V případě, že policisté narazí na jednání, které není v souladu s vládním nařízením, mají policisté možnost podezření z přestupku oznámit příslušnému správnímu orgánu, vyřešit na místě v příkazním řízení – pokutou, nebo, v ojedinělých případech, mohou takové jednání vyřešit domluvou.

Ve zvýšených kontrolách budeme pokračovat i během následujících dnů či týdnů, s ohledem na vývoj onemocnění.  

14. října 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Kontroly

Kontroly 

Detailní náhled

Kontroly 2

Kontroly 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem