Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté na silnici č. I/3 u Miličína kontrolovali, zda tudy neprojíždějí přetížená nákladní vozidla

BENEŠOVSKO – K dispozici měli mobilní váhy a příslušnou měřící techniku. V rámci kontrol ale žádnou závadu nezjistili. 

V úterý tohoto týdne v dopoledních a odpoledních hodinách probíhala na Benešovsku dopravně bezpečnostní akce zaměřená na nákladní a autobusovou dopravu. Zúčastnili se jí policisté dopravního inspektorátu v Benešově společně s kolegy z oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie Středočeského kraje. Ke kontrolám zvolili odstavnou plochu u silnice I/3 v blízkosti Miličína, kde měli dostatečný prostor pro rozložení mobilní váhy a příslušné měřící techniky. Právě do těchto míst hlídka ze silnice naváděla vytipovaná nákladní vozidla, aby se mohla bezpečně přesvědčit, zda nejsou přetížena. V rámci kontrol se pak policisté zaměřovali i na to, zda řidiči dodržují zákonem stanovené přestávky, zda mají platné potřebné doklady a zda je v pořádku technický stav vozidla.

Během akce zkontrolovali policisté celkem 5 nákladních vozidel, u kterých ale žádnou závadu nezjistili. Stanovené hmotnostní limity nepřekročilo ani jedno z nich.  

Tento konkrétní úsek silnice I/3, známé též jako E55, zvolili policisté pro akci zcela záměrně. Jedná se totiž o největší dopravní tepnu, po které denně projede obrovské množství vozidel. V současné době se také v blízkosti tohoto místa staví železniční koridor a nejen v této souvislosti přibývá řidičů, kteří mohou jet s přetíženým vozidlem. Dochází tak k výraznému poškozování komunikace a navíc jsou taková vozidla významným bezpečnostním rizikem pro všechny účastníky silničního provozu. V podobných akcích budou proto policisté pokračovat i do budoucna.

Por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
5. 12. 2018
 

Odkazy do noveho okna

Vážení vozidel

Vážení vozidel 

Detailní náhled

Vážení vozidel

Vážení vozidel 

Detailní náhled

Vážení vozidel

Vážení vozidel 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem