Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté na akci „Vzpomínka na prázdniny“

Praha venkov – VÝCHOD – Osadní výbor Sedlčánky pořádal 14. září 2019 akci pro veřejnost za účasti Armády ČR a dalších složek IZS. 

Osadní výbor v Sedlčánkách na Čelákovicku i v letošním roce zorganizoval nejen pro děti, ale i pro dospělé celodenní program za účasti vojáků, policistů, strážníků a dobrovolných hasičů. Na akci nazvanou „Vzpomínka na prázdniny“, která se konala v parku Na Zájezdu, se přišlo podívat přes dva tisíce návštěvníků. Velká účast je důkazem toho, že bylo opravdu na co koukat.

Zahájení akce se v sobotu 14. září ujal předseda Osadního výboru pan Petr Kabát. Dopolední program byl určen Policii České republiky, která měla velké zastoupení. Dynamickou ukázkou se představili policisté ze Zásahové jednotky Středočeského kraje, kteří během fingovaného zákroku zadrželi tři pachatele závažné trestné činnosti, kteří ujížděli v osobním vozidle.

Po akční ukázce se představili policejní kynologové pro Středočeský kraj. Během ukázky návštěvníci měli možnost shlédnout trénink se štěňátky, a poté práci s již plně vycvičenými služebními psy.

Na řece Labe u areálu, kde celá akce probíhala, byl zakotven policejní člun Poříčního oddělení Labe. Kromě dynamických ukázek byly na akci zastoupeny i další složky, jako například prvosledová hlídka obvodního oddělení Brandýs nad Labem, obvodní oddělení Čelákovice, cizinecká policie se speciálním vozidlem pro odhalování padělků. Technik služby kriminální policie a vyšetřování společně s dopravními policisty z Územního odboru Prahy venkov – Východ a s policisty z krajského dohledu dopravní policie předvedli speciální technické vybavení.

Odpolední program vyplnily pro změnu složky Armády České republiky. Velkým lákadlem bylo přistání a možná prohlídka vojenského vrtulníku nebo průlet letounů Gripen. Velmi zajímavou částí byla prohlídka různých bojových vozidel. Na programu dne se také výrazně podílely jednotky sboru dobrovolných hasičů z Čelákovic, Městská policie Čelákovice a Zdravotnické zařízení MV.

V odpolední části také proběhlo odhalení památníku na počest příslušníků ozbrojených bezpečnostních sborů a složek, kteří zahynuli při výkonu své služby.

Po celý den nám přálo teplé a slunečné počasí.

por. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov – Východ
19.9. 2019

vytisknout  e-mailem