Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté muže zadrželi v archívu

Schovával se pod regály  

     V archívu pod regály zadrželi čechtičtí policisté šestatřicetiletého muže.

     23. března v odpoledních hodinách přišel se svojí příbuznou na Obecní úřad v Dolních Kralovicích. Využil toho, že dveře do místnosti archívu stavebního úřadu nebyly zamčené a vnikl dovnitř. Počkal zde až do doby, kdy zaměstnanci odešli domů. Poté prohledal neuzamčené kanceláře a sklady. V jedné kanceláři odcizil pracovnici úřadu pokladničku, ve které měla finanční hotovost ve výši téměř dva a půl tisíce korun. Ze zásuvky jejího stolu pak ještě odcizil služební klíče. Klíče odcizil také ze stolu starosty. Dále se v místnosti stavebního úřadu pokusil vypáčit zásuvku stolu, kterou  poškodil.
 

     Než však stačil pachatel objekt opustit, na úřad se v podvečerních hodinách vrátil starosta. Uslyšel hluk a všiml si postavy, která se mihla na chodbě a rychle vstoupila do místnosti archívu. Ten proto uzamkl a šel se podívat ven, jestli se místnost nezvaný host nepokouší opustit oknem. Mezitím informoval policii.
 

     Protože okno v archívu nešlo otevřít, muž v místnosti zůstal a schoval se pod regály. Tam byl také čechtickou policejní hlídkou zadržen. Na místo činu se dostavil kriminalistický technik, který provedl ohledání a fotodokumentaci k případu. Policisté podezřelého převezli na služebnu a o zadržení vyrozuměli státní zástupkyni. Ve zkráceném přípravné řízení mu pak sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Po provedení všech potřebných úkonů  ho před třetí hodinou ranní propustili ze zadržení.

 

por. Bc. Zuzana Stránská

26. březen 2012


 

vytisknout  e-mailem