Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté mu zajistili auto

HODONÍNSKO: Opakované řízení auta v době zákazu vyřešili radikálně. 

Policejní hlídka ve Veselí nad Moravou o víkendu zastavila a kontrolovala sedmatřicetiletého muže, který řídil osobní vozidlo Ford Fiesta. Dechovou zkouškou bylo zjištěno, že řídil pod vlivem alkoholu, když nadýchal 1,4 promile alkoholu v dechu. Navíc orientačním testem na přítomnost omamných látek byla u řidiče zjištěna přítomnost látek amfetamin a cannabis. To však zdaleka nebyly všechny prohřešky. Policisté zjistili, že má tento muž uložen zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2020 a že zákaz rozhodně neporušil poprvé. Stejně takto byl kontrolován i o týden dříve a v minulosti také. Vždy pod vlivem alkoholu a drog.

Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem se policisté rozhodli o zajištění nástroje používaného k páchání trestné činnosti. Předmětné vozidlo na místě zajistili a nechali odtáhnout. Kromě obvinění muže z trestného činu budeme soudu podávat návrh na  propadnutí vozidla.

Stejně tak budou policisté prověřovat odpovědnost majitelky vozidla za svěření auta osobě, která aktuálně není držitel řidičského oprávnění. V krajním případě jí hrozí odsouzení za pomoc ke spáchání trestného činu.

por. Bc. Petr Zámečník, 21. 10. 2019

vytisknout  e-mailem