Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté motoristům

Ostrava: Motoristé měli možnost nechat si změřit propustnost skel  

Desítky řidičů projížděly každou hodinu včera odpoledne v areálu ostravského Centra bezpečné jízdy Libros několika stanovišti. Dvě z nich „obsadili“ policisté z odboru služby dopravní policie krajského ředitelství a dopravního inspektorátu Městského ředitelství policie Ostrava. Jednalo se o ryze preventivní akci…libros 029.jpg 

 

Motoristé měli jedinečnou možnost nechat si změřit rychlost vozidla či motocyklu (porovnat údaje tachometru ve vozidle a policejního radaru) a také ověřit přístrojem na měření propustnosti autoskel míru zatemnění skel svých automobilů. Jelikož šlo o preventivní akci, neodcházeli majitelé vozidel, jejichž skla byla zatemněna nad povolenou hranici, lehčí o zaplacenou pokutu. Policisté je naopak informovali o nebezpečnosti nadměrného zatemnění, z hlediska porušení zákona o hrozících postizích a nastínili jim možnost nápravy.

 

Akci pořádalo v Ostravě-Přívoze sdružení Ostrava bezpečná doprava!!! (členem je Statutární město Ostrava) a Centrum bezpečné jízdy Libros Ostrava ve spolupráci policisty. Řidiči měli možnost projet více stanovišti, než jen policejními. Ostatní subjekty zainteresované na akci jim nabízely možnost ověřit si zvládání svého vozu na smykové desce a schopnosti při parkování. Přítomní pracovníci Magistrátu města Ostravy odpovídali na dotazy zájemců z oblasti přestupků ve správním řízení a samozřejmě informovali o tzv. odečítání bodů.

 

           

por. Mgr. Soňa Štětínská

Krajské ředitelství policie Ms kraje

22. 3. 2012

 

vytisknout  e-mailem