Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policisté míří do Bulharska

Aktivní účast České republiky v rámci zvládání migrační krize se prohlubuje. 

V úterý po dvanácté hodině odletělo z Letiště Václava Havla 20 policistů a jeden pes k ochraně vnější hranice Evropské unie v Bulharsku. Policisté budou nasazeni přímo na hranici se Srbskem v oblasti Kalotina a budou provádět patroly na této hranici.

Český kontingent bude v Bulharsku do 24. listopadu a policisté budou sloužit v běžných uniformách, se zbraní a vždy ve společné hlídce s bulharským kolegou. Veškeré použití donucovacích prostředků a zbraně bude posuzováno podle bulharského práva.

Význam zahraničního působení policistů dokládá i osobní účast policejního prezidenta Tomáše Tuhého, který se na Letišti Václava Havla v Praze osobně rozloučil s každým členem kontingentu a všem popřál úspěšné působení v Bulharsku.

„Velmi si vážím vašeho rozhodnutí se dobrovolně zapojit do ochrany evropských hranic a být součástí prvního kontingentu, který bude pod hlavičkou agentury Frontex působit v Bulharsku,“ uvedl policejní prezident. „Jsem také rád, že zde vidím i některé známe tváře, tváře policistů, které jsem již potkal při odjezdech do Slovinska, či Makedonie,“ dodal policejní prezident.

Od začátku tohoto roku vyslala Policie ČR již 157 expertů pod hlavičkou agentury FRONTEX do celkem osmi zemí. Nejvíce policistů působilo na hotspotech v Řecku a Itálii, celkem 108. Aktuálně jsou čeští policisté vyslání ještě v Maďarsku a Makedonii. Na střežení evropských hranic se aktuálně v zahraničí podílí 110 mužů a žen v uniformách Policie ČR.

11. října 2016
por. David Schön
tiskový mluvčí – Policejní prezidium ČR

Odkazy do noveho okna

Bulharsko1

Bulharsko1 

Detailní náhled

Bulharsko2

Bulharsko2 

Detailní náhled

Bulharsko3

Bulharsko3 

Detailní náhled

Bulharsko4

Bulharsko4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem