Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté mezi studenty

Studenti SOŠ a SOU Neratovice besedovali s policisty z místního obvodního oddělení 

     Dne 17. října 2011 proběhla na Střední odborné škole a středním odborném učilišti v Neratovicích beseda, které se zúčastnili policisté z místního obvodního oddělení Policie ČR a studenti prvního a druhého ročníku studijního oboru „ Veřejno-správní činnost“.
     Je již dlouholetou tradicí, že místní policisté po začátku školního roku navštěvují nové žáky uvedeného učiliště a formou neformálních besed a přednášek je seznamují se základními informacemi o trestním právu procesním a hmotném, nejčastějšími formami trestné činnosti mladistvých a ostatními důležitými skutečnostmi, vyplývajícími z dosažení věkové hranice trestní odpovědnosti.
    Posluchači jsou studenti oboru, který je má připravit na jejich další uplatnění v oblasti státní správy a samosprávy, včetně soudnictví. Obsah besedy tedy směřoval nejen k preventivnímu zvyšování právního vědomí posluchačů, ale umožnil jim i seznámení se zajímavými zkušenostmi z praxe, které jim mohou napomoci při dalším studiu.
     Samotné besedy se zúčastnila zhruba padesátka studentů. Její průběh a výsledky byly z jejich strany a ze strany přítomných policistů hodnoceny více než kladně.
 
Dne 18. října 2011
nprap. Václav Tichý
 

vytisknout  e-mailem