Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté měli na Silvestra plné ruce práce

KRAJ VYSOČINA: Rvačky, výtržnosti, pátrací akce i tragická havárie 

Silvestrovské oslavy na Vysočině tentokrát výrazně zaměstnaly policisty, a to napříč celým územím celého kraje Vysočina. Policisté museli řešit nejrůznější šarvátky, výtržnictví a rvačky, které měly na svědomí především podnapilé osoby.
 
V průběhu noci přijali policisté integrovaného operačního střediska na tísňové lince více než padesát oznámení o nejrůznějším protiprávním jednání. Nejčastěji se jednalo o různé potyčky a rvačky mezi lidmi. Na všechna volání museli operační důstojníci adekvátně reagovat vysláním policejních hlídek na místo, kde k výtržnictví nebo potyčkám docházelo. Celkem dvanáct podnapilých osob muselo být umístěno k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy.
 
V souvislosti s oslavami příchodu Nového roku evidujeme také jedno poranění v souvislosti s používáním zábavní pyrotechniky. K události došlo v obci Velký Beranov dnes časně ráno kolem půl jedné. Při odpalování světlice se zřejmě vlivem poryvu větru část této světlice oddělila a vlétla na balkon u domu, kde rozbila skleněnou výplň okna. Střepy z rozbitého okna pak poranily na ruce muže, který se v tu chvíli nacházel na balkoně. Zranění je naštěstí pouze lehké. Policisté případ zadokumentovali a budou se jím dále zabývat.
 
V průběhu posledního dne loňského roku a na Nový rok jsme v kraji realizovali také dvě pátrací akce. Jedna z nich proběhla na Třebíčsku a druhá dnes časně ráno na Jihlavsku. V obou případech byly pohřešované osoby vypátrány. Poslední den roku jsme na Havlíčkobrodsku vyjížděli k havárii osobního vozidla, při které jeden člověk na místě zahynul a tři další mladí lidé utrpěli zranění – jeden těžké a dva lehké.
 
kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
1. leden 2014

vytisknout  e-mailem