Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté mají nové působiště

HORAŽĎOVICE - Slavnostní otevření přestěhovaného obvodního oddělení. 

     Ve čtvrtek 1. června 2017v dopoledních hodinách bylo slavnostně otevřeno Obvodní oddělení policie Horažďovice, kdy symbolickým přestižením pásky byla zpřístupněna přestěhovaná policejní služebna.

Otevření se zúčastnil ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje pan plk. Mgr. Pavel Krákora, vedoucí územního odboru v Klatovech plk. JUDr. Jan Myslivec,  vedoucí oddělení npor. Mgr. Zbyněk Kovač a bývalý vedoucí JUDr. Miloš Rychtařík, kteří symbolicky přestřihli stuhu u vchodu. Následně si zúčastnění prohlédli vnitřní prostory. Na místě byli i další policisté a pracovníci z  krajského ředitelství  i vedení územního odboru v Klatovech, starosta města Horažďovice a strážníci městské policie.

                                                                                                              

Policisté sídlili původně v objektu na ulici Ševčíkova 496, ale uvedené oddělení nebylo vyhovující pro výkon služby a kompletní rekonstrukce by byla finančně velmi náročná.

K vyřešení této situace byla zvolena výhodná varianta, kdy bylo požádáno o bezúplatný převod objektu na ulici Blatenské 1081, kde původně sídlil místní finanční úřad. V loňském měsíci červnu byly zahájeny přípravné práce pro stavební úpravy téměř dvou třetin objektu, kdy se jednalo zejména o prostory pro styk s veřejností a výkon stálé služby.

      V prvním nadzemním podlaží byly stavebními úpravami vybudovány: prostor k výkonu dozorčí služby i pro styk s veřejností, čekárna, jednací místnost, sociální zařízení, cela pro krátkodobé zadržení a sklad. Pro veřejnost byl vybudován nový vstup. Došlo k zrekonstruování elektroinstalace a vybudování počítačové sítě.

   

Ve druhém podlaží byla provedena oprava omítek, výmalba, výměna podlahových krytin a rozšířeno sociální zařízení. V celém objektu bylo vybudováno ústřední vytápění a byly nainstalovány plynové kondenzační kotle. Současně s vnitřní rekonstrukcí objektu byly provedeny i venkovní úpravy.

Do finanční rekapitulace jsou započítány prostředky na projektovou dokumentaci, autorský dozor, stavební úpravy, elektroinstalace a vytápění, kdy evidujeme celkové náklady ve výši 5,6 mil. Kč.

   

Provedením těchto úprav a změn chceme docílit toho,  aby se občan na oddělení policie nacházel v příjemném prostředí. A také zároveň, aby policisté při výkonu služby pobývali ve vhodnějším objektu než do současnosti.

nprap. Ladmanová Dana
2. června 2017

vytisknout  e-mailem