Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté mají mobilní termovizi

KRAJ - Policisté Odboru cizinecké policie disponují novou technikou. Na sklonku roku 2018 obdrželi spolu s dalšími čtyřmi kraji nová vozidla s mobilní termovizí určená prioritně ke střežení státní hranice. 

Policisté z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, Odboru cizinecké policie, disponují novou technikou pro službu, a to monitorovacím vozidlem VW Crafter s termovizí. Vůz si policisté převzali na sklonku roku 2018 z Ředitelství služby cizinecké policie, které je pořídilo kromě kraje Libereckého i pro kraj Plzeňský, Karlovarský, Jihočeský a Jihomoravský. Hodnota jednoho vozu, který je vybaven nejnovějšími technologiemi a upraven podle požadavků policie, je přibližně sedm miliónů korun.foto_01

Monitorovací vozidlo je prioritně určeno pro ochranu státní hranice. Technika umožňuje dohled a sledování v denní i noční době, a to pomocí HD kamery a IR kamery, za každých povětrnostních podmínek. Obraz je pak přenášen na dva monitory umístěné v pracovním prostoru vozu. Nejnovější technologie umožňují použití vozidla i v rámci jiných policejních činností a služeb, než jen k monitoringu státní hranice. Lze jej využít i při konání větších sportovních akcích, na hudebních festivalech typu Benátská, apod. Vozidlo mohou ostatní složky policie využívat při pátracích akcích po pohřešovaných osobách či při pátrání po odcizených vozidlech.

"Jedná se o naprosto novou a špičkovou techniku, vybavenou kamerou s vysokým rozlišením, což nám významným způsobem zkvalitní a zefektivní naši práci," sdělil plukovník Petr Jakubec, vedoucí Odboru cizinecké policie Libereckého kraje.  "Bylo také nutné proškolit naše policisty, aby s novými technologiemi dokázali pracovat a účinně je využívat," doplnil Jakubec. To již proběhlo a pak již nic nebrání tomu vozidlo využívat v rámci služby," uzavřel plukovník Jakubec.


23. ledna 2019
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem