Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté Libereckého kraje zahájili sezónu letních táborů

KRAJ – Jedny z prvních táborů v Libereckém kraji navštívila i Policie ČR. 

Liberečtí policisté z Oddělení služební hipologie se hned v prvním týdnu letních prázdnin zastavili v kempu Barbara u Máchova jezera, aby mladým hasičům z SDH Sloup v Čechách zpestřili soustředění a předvedli, co dovedou jejich trénovaní koně.

3A hned o dva dny později následovalo setkání policistů s dětmi na prvním turnusu „Nadupaného příměsťáku“, který se pravidelně koná v Liberci. Tentokrát ve znamení vojenské a branné tématiky Army, a tak bylo zcela příhodné děti obohatit i o zkušenosti z oblasti policejní práce.

Ukázku policejní techniky, výstroje a výzbroje předvedli policisté z Oddělení hlídkové služby Liberec a nejen jejich služební vozidlo mohly děti rozblikat výstražným osvětlením, ale i policejní motocykl zn. BMW, které jim přivezl ukázat policista z Dopravního inspektorátu. V prostorách zahrady proběhla i krátká ukázka dovednosti policejního psa pod dohledem zkušených kynologů a na závěr si děti od preventistů z Oddělení tisku a prevence odnesly rady o bezpečném chování během prázdnin a pár drobných dárečků.

Do konce léta mají policisté naplánováno několik dalších zastávek na letních a příměstských táborech po celém Libereckém kraji.
 

11. 7. 2022
nprap. Bc. Dana Burešová
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem