Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté lapili dealera drog

DOMAŽLICE, HOLÝŠOV - Policisté nalezli u dvaatřicetiletého muže přes 50 gramů pervitinu. Domažličtí kriminalisté mu sdělili obvinění a v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let. 

     Domažličtí kriminalisté vedou vyšetřování proti dvaatřicetiletému muži, který nejméně v době od měsíce srpna loňského roku do poloviny tohoto týdne si obstarával v katastrálním území v Plzni-městě od dosud blíže neustanovené osoby drogu pervitin a tuto drogu následně poskytoval v okresech Plzeň - jih a Domažlice dalším osobám. Celkem muž prodal přes sedm gramů pervitinu za částku téměř 10 tisíc korun.
     Dalšího protiprávního jednání se obviněný dopustil dne 8. června 2022 v době od odpoledních hodin do večerních hodin v obcích Holýšov a Domažlice tím, že v plastových uzavíratelných sáčcích přechovával částečně za účelem další distribuce a částečně pro vlastní potřebu celkem přes 50 gramů krystalické látky s obsahem pervitinu, přičemž pervitin obsahuje psychotropní látku metamfetamin, která patří mezi zakázané psychotropní látky. Za uvedená jednání bylo muži sděleno obvinění ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Pachateli hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na pět let. Na případu nadále pracují domažličtí kriminalisté.

nprap. Barbora Šmaterová
13. června 2022

vytisknout  e-mailem