Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policisté kontrovali bary a kluby v Chebu

CHEBSKO – Dívka policistům nadýchala 2,13 promile. 

Ze soboty 23. na neděli 24. března letošního roku se v Chebu uskutečnila policejní akce zaměřená na kontrolu místních barů a hudebních klubů. Policisté v součinnosti se strážníky Městské policie Cheb, kolegů z Celní správy České republiky, Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje a zástupců Živnostenského úřadu Městského úřadu Cheb, Krajské hygienické stanice a orgánu sociálně právní ochrany děti se zaměřili především na drogy, podávání alkoholu mladistvým, protipožární opatření či kontrolu dokladů.

Během této čtyřhodinové akce byla zkontrolována trojice barů či klubů v Chebu. Zkontrolováno bylo několik desítek osob české národnosti i cizinců.

Policisté během těchto kontrol zjistili tři mladistvé osoby, které měly pozitivní orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Dívka policistům „nadýchala“ 2,13 promile, dva chlapci 0,79 promile a 0,80 promile. Ve všech třech případech byla věc zaevidována jako přestupkové jednání na obvodním oddělení Cheb – město.

Ve dvou ze tří barů zjistil Živnostenský úřad Městského úřadu Cheb přestupek proti živnostenskému zákonu, který si řeší ve své kompetenci.

V jednom z klubů zajistila Celní správa České republiky veškeré lihoviny, neboť provozovatel nebyl schopen na místě prokázat jejich zdanění doložením potřebných dokladů. Věc zůstala v kompetenci Celní správy České republiky.

Živnostenský úřad ve všech třech podnicích zahájil živnostenskou kontrolu.

V podobných kontrolách budou policisté pokračovat, a to nejen na území Chebu.
 
nprap. Jakub Kopřiva
27. 3. 2024

vytisknout  e-mailem