Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté kontrolují rekreační objekty

Strakonice - Majitelé objektů obdrží od policisté letáček "Ochrana rekreačních objektů". 

    Policisté soustředí v posledních dnech mimo jiné svoji činnost na  prevenci, na možnosti ochrany rekreačních objektů, na informování veřejnosti o této problematice, a to především z hlediska možnosti zabezpečení ochrany rekreačních objektů.

chaty Sudomer 1.jpg chaty Sudomer 1.jpg

     Rekreační objekty jsou v zimním období jejich majiteli méně navštěvované a tato skutečnost nahrává pachatelům. Někteří přichází do opuštěných objektů krást, zájem mají o věci, které mohou obratem zpeněžit. Ti v chalupách a chatách hledají elektroniku, nářadí, jízdní kola, starožitnosti apod.. Jiní, bez domova, hledají možnost přespání a úkryt před zimou. Ti většinou odcizí potraviny a oblečení. Přesto majitelům vzniká škoda, kterou pachatelé způsobí při vloupání do objektů. Za přístupovou cestu často volí dveře a okna, která rozbijí. 
    

   

 Policisté z OOP Radomyšl provádí v těchto dnech kontroly rekreačních oblastí, kde kontrolují zabezpečení chat a chalup. Zároveň majitelům na místě zanechávají letáčky s datumem kontroly a možnostmi ochrany objektů. Minulý týden navštívili rekreační oblast v Sudoměři, kde v dopoledních hodinách zkontrolovali několik desítek objektů, u kterých nebylo zjištěno žádné narušení. V kontrolách rekreačních objektů budou policisté i nadále pokračovat.

 

 

chaty Sudomer.jpg chaty Sudomer.jpg
kontrola chat.jpg kontrola chat.jpg

vytisknout  e-mailem