Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté kontrolují myslivce

Střední Čechy-Kontroly mysliveckých honů probíhají ve všední dny, svátky i o víkendech. 

Se začátkem hlavní lovecké sezony vyrazili již v říjnu příslušníci odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Středočeského kraje na kontroly mysliveckých sdružení.
 
Policisté se při kontrolách zaměřují, zda před začátkem honu nebo v jeho průběhu, nejsou střelci pod vlivem alkoholu, zároveň  zkoumají také technický stav zbraní i to, zda účastníci mají v pořádku všechny doklady potřebné pro lov zvěře - nejen zbrojní průkaz a průkaz  zbraně, ale rovněž platný lovecký lístek a povinné pojištění.
Zatím pracovníci odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Středočeského kraje zkontrolovali pět honů a celkem dvaaosmdesát myslivců se stejným počtem zbraní. Tentokráte se zaměřili na myslivce na Nymbursku, Kutnohorsku a Berounsku. Je velmi potěšující, že při kontrolách měli myslivci zbraně i doklady v naprostém pořádku a nikdo z účastníků nepil před ani při honu žádný alkohol.
 
Kontroly probíhají ve všední dny, svátky i o víkendech ve dvoučlenných hlídkách za spolupráce s uniformovanou policí. V posledních třech letech bylo každoročně zkontrolováno 200 mysliveckých honů, 2 500 myslivců a stejný počet zbraní.
 
mjr. Bc. Soňa Budská
30. října 2013
 

vytisknout  e-mailem