Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté kontrolovali zaparkovaná vozidla

JABLONEC NAD NISOU - U obchodního centra Rýnovka. 

     V pondělí 19. prosince policisté z Obvodního oddělení ve Mšeně kontrolovali zaparkovaná vozidla u obchodního centra Rýnovka v Jablonci nad Nisou. V tomto předvánočním období se zaměřili na to, zda jsou vozy řádně uzamčeny a zda v nich nejsou viditelně odloženy věci, které by mohly přitáhnout pozornost případných pachatelů trestné činnosti.
 
     Cílem akce bylo upozornit občany na rizika spojená s ponecháváním věcí uvnitř zaparkovaných vozidel. Policisté během dne zkontrolovali přes stovku automobilů. Všechna vozidla byla řádně uzamčena. Ovšem viditelně odložených věcí v nich bylo nespočet. Například různé tašky, pracovní brašny s nářadím a batohy. V jednom z kontrolovaných vozů byl i za sedadlem řidiče volně položený notebook. Jeho majitel po příchodu k vozidlu toto policistům zdůvodnil tím, že má problémy s otvíráním zavazadlového prostoru, a proto notebook nechal ve vozidle za sedačkou.
 
     Občané si především musí uvědomit, že svojí neopatrností a nepozorností dávají zlodějům tak příležitost k páchání trestné činnosti. Dále je nutné myslet na to, že při násilném vniknutí pachatele do vozidla vznikne jeho majiteli nejen škoda na odcizených věcech, ale také škoda způsobená poškozením samotného vozu, která často bývá značně vysoká.
 
     Během akce policisté návštěvníkům obchodního centra rozdávali preventivně informační letáky s tématikou jak ochránit svůj majetek. Informační letáky nechávali řidičům také za stěrači jejich zaparkovaných vozů. Některým občanům předávali rady osobně.
 
     Policisté opět vyzývají občany, aby vždy před odchodem od svých vozidel provedli kontrolu jejich uzamčení a neponechávali v nich viditelně odložené věci, ať už se jedná o doklady, peněženky, odnímatelná rádia, fotoaparáty, mobilní telefony, kabelky, batohy, tašky s notebooky, kufříky či tašky s nákupem. Pokud majitel své vozidlo opouští a je nutné v něm nějaké věci ponechat, tak doporučujeme věci z viditelných míst uložit alespoň do zavazadlového prostoru.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
20. prosince 2011
 
 
    

vytisknout  e-mailem