Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté kontrolovali řidiče autobusů a tramvají

KRAJ – V pondělních brzkých ranních hodinách měli policisté políčeno na alkohol u řidičů hromadných dopravních linek. 

Čtyři desítky policistů jak z dopravní, tak i z pořádkové služby se zaměřili prioritně na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek zejména u řidičů hromadné dopravy osob, převážně řidičů městských a mimoměstských autobusů a tramvají.  

2
Policisté mezi čtvrtou a sedmou hodinou ranní kontrolovali projíždějící řidiče na různých stanovištích v rámci celého Libereckého kraje. Za celou dobu konání bezpečnostní akce zkontrolovali celkem 360 projíždějících vozidel.

Během této akce zjistili celkem 7 přestupkových jednání. Příkazem na místě v hodnotě 1000 Kč vyřešili 2 přestupky, zbytek policisté oznámili správnímu orgánu. Ve 4 případech se jednalo o přestupkové řízení pod vlivem alkoholických nápojů, z toho se v jednom případě jednalo o řidiče autobusu v obci Tanvald, u kterého byla zjištěna hladina 0,29 a 0,25 g/kg alkoholu v krvi. Zbylí tři přestupci byli řidiči osobních vozidel. Jednoho policisté kontrolovali ve Vysokém nad Jizerou a zbylé dva opět v Tanvaldu. 

Kontroly probíhaly na vhodných místech tak, aby nedošlo k narušení jízdních řádů hromadné dopravy osob, případně aby byly stanovené časy jízdních řádů časově narušeny co možná nejméně.

Policisté apelují na veřejnost, aby v případě podezření na požití alkoholických nápojů či jiných návykových látek u řidičů hromadných dopravních prostředků, zkontaktovali bezplatnou tísňovou linku 158 a přivolali na místo hlídku PČR.

Policisté budou v podobných akcích pokračovat i nadále.


9. 11. 2021
nprap. Bc. Markéta Razáková
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem