Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté kontrolovali řidiče

Dopravně bezpečnostní akce proběhla včera na území okolních obcí Olomouce a na Šternbersku.  

Policisté se zaměřili zejména na zákaz požívání alkohol před jízdou, dodržování povinného denního svícení za jízdy, používání bezpečnostních pásů a na technický stav vozidel.

Policejní hlídky zkontrolovali  na úsecích mezi obcemi Velký Týnec – Grygov a  Čechovice celkem  86 vozidel.  Kontrolovaní řidiči se dopustili 11 přestupků, které byly řešeny blokově. Šest vozidel mělo sjeté pneumatiky nad povolenou mez, dva řidiči neměli platnou technickou kontrolu, další řidiči nejeli připoutaní a jeden neměl rozsvícena obrysová a potkávací světla. Během akce byla provedena u 16 řidičů orientační dechová zkouška, ani v jednom případě policisté nezjistili požití alkoholických nápojů před jízdou.

Ve Šternberku a okolí  policisté zkontrolovali během odpoledne  70 motorových vozidel a uložili celkem 6 blokových pokut.  Z toho u tří vozidel policisté zjistili nevyhovující technický stav, dva řidiči neměli rozsvícená světla  a v jednom případě řidič nepoužil při přepravě dítěte dětskou autosedačku. Pozitivní je, že ani ve Šternberku policisté během včerejší bezpečnostní akce nezjistili, že by některý z řidičů usedl za volant po požití alkoholu. 

por. Mgr. Jitka Dolejšová
 

vytisknout  e-mailem