Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté kontrolovali restaurace, zábavní podniky a kluby

Ms kraj – zaměřili se na podávání alkoholu dětem a mladistvým. 

V rámci celorepublikové akce s názvem „Alkohol“ zkontrolovali moravskoslezští policisté více jak jeden tisíc dvě stě osob.

Tato akce probíhala na území Moravskoslezského kraje od 24. června do 1. července 2016. Několik stovek policistů z řad pořádkové policie, služby kriminální policie a vyšetřování, speciální pořádkové jednotky a jiných součástí policie, se zaměřilo na kontrolu vytipovaných heren, barů, restauračních zařízení, zábavních podniků a nejrůznějších klubů. Uvedená akce byla zaměřena zejména na dodržování zákona o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami.

Zkontrolováno bylo téměř čtyři sta třicet výše uvedených zařízení, ve kterých policisté zjistili čtyřiašedesát osob mladších osmnácti let, které požily alkoholický nápoj. Nejvíce těchto prohřešků bylo zaznamenáno v Ostravě, v těsném závěsu byl pak Frýdecko-Místecký okres. Ve dvou případech bylo dokonce zjištěno požití omamné a psychotropní látky, u dvou osob mladších osmnácti let byl také nalezen pervitin. Podání alkoholu dětem do patnácti let nebylo zjištěno v žádném z kontrolovaných podniků. 

Nejvyšší naměřená hladina alkoholu v krvi, a to konkrétně 0,77 promile, byla zjištěna u sedmnáctiletého mladíka v Havířově.

V souvislosti s realizovanou akcí bylo řešeno devadesát přestupků a dva trestné činy, čtrnáct osob bylo omezeno na osobní svobodě.

Vzhledem k výsledkům celorepublikové akce, která proběhla na území našeho kraje, budeme v těchto kontrolách pokračovat i během nadcházejících měsíců.

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí P ČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
12. července 2016

vytisknout  e-mailem