Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté kontrolovali restaurace a bary

HAVLÍČKOBRODSKO: Během opatření policisté zjistili několik přestupků 

V pátek 17. dubna proběhlo na teritoriu Obvodního oddělení Světlá nad Sázavou a Policejní stanice Ledeč nad Sázavou policejní opatření s cílem zkontrolovat dodržování zákona o opatřeních k ochraně před škodami způsobenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami a dále zákona o loteriích a jiných podobných hrách. Policisté se zaměřili zejména na kontrolu dodržování ustanovení těchto zákonů ve vztahu k nezletilým osobám. Opatření bylo zaměřené i na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách, hledaných věcech a preventivní působení v oblasti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Do opatření byli zařazeni policisté pořádkové i dopravní policie, strážníci městské policie a pracovnice odboru sociálně právní ochrany dětí městského úřadu.
Policisté v průběhu akce zkontrolovali celkem 67 osob ve 12 restauracích a barech ve Světlé nad Sázavou a Ledči nad Sázavou. U dvou mladistvých osob – šestnáctileté dívky a sedmnáctiletého chlapce zjistili požití alkoholického nápoje. Oba přestupky zadokumentovali a mladistvé předali jejich rodičům.
Přestupku se dopustil i cyklista, kterého policisté zastavili dvacet minut před dvaadvacátou hodinou na Prádelní ulici v Ledči. Cyklista jel na neosvětleném jízdním kole a při dechové zkoušce na alkohol nadýchal 0,44 promile. Je podezřelý z přestupu proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
V průběhu opatření před jedním ze světelských barů navíc jeden z hostů – osmnáctiletý mladík opakovaně slovně napadal policisty a neuposlechl ani výzvu, aby svého jednání zanechal. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 2,12 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k tomu, že stále pokračoval v protiprávním jednání, policisté ho zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Navíc je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
20. dubna 2015

vytisknout  e-mailem