Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté kontrolovali noční město

ČESKÁ LÍPA - Kontrolovali především konzumenty alkoholu. 

     Z pátku na sobotu kontrolovali policisté v České Lípě ilegální  konzumenty alkoholu. Místní policisty z České Lípy posílili na akci také kolegové z Mimoně a Doks. Kontroly probíhaly jednak na silničních komunikacích, kde se policisté zaměřili na řidiče, ale také v místních restauračních zařízeních, kde strážce zákona zajímalo, zda se tu alkoholem neposilňují osoby mladší 18 let.

     Při kontrolách vozidel policisté podrobili dechové zkoušce celkem 51 řidičů, z nichž byl pod vlivem alkoholu jen jeden, a to  35 letý Českolipan. Ten nejen, že konzumoval alkohol (nadýchal 1, 58 promile), ale navíc také řídil v zákazu řízení motorových vozidel. Za to si vysloužil trestní stíhání ve zkráceném přípravném řízení pro přečiny opilství a maření výkonu úředního rozhodnutí.

     Policisté dále zkontrolovali  55 mladistvých osob v celkem 9 českolipských restauračních provozovnách, přičemž ve dvou z nich přistihli nezletilé návštěvníky pod vlivem alkoholu. V jedné provozovně se personál k podání alkoholických nápojů 17 leté dívce přiznal (nadýchala 0,6 promile), policisté mu pak v přestupkovém řízení uložili pokutu a dívku za asistence sociální pracovnice předali rodičům. V jiné resturaci, policisté přistihli pod vlivem alkoholu celkem 4 osoby ve věku 17 let, dvě dívky a dva chlapce, kteří nadýchali od 0, 45 do 1, 19 promile. Hodnotu 1,19 promile měl v sobě mladík z Českolipska, kterého si od policistů a sociální pracovnice rovněž převzali  do péče rodiče. Tato skupinka mladistvých tvrdila, že se opila už cestou do resturace, proto policisté nemohou personál uvedeného podniku postihnout.

     Policisté budou v podobných akcích zaměřených na  kontrolu požívání alkoholických nápojů mladistvými osobami nebo řidiči motorových vozidel i nadále pokračovat. 

vytisknout  e-mailem