Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté kontrolovali nejen kamionovou dopravu

KRAJ – Jedná se již o třetí dopravně bezpečnostní akci s využitím služebního autobusu a TOP SPEED Teamu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. 

V úterý 28. května proběhla Krajská dopravně bezpečnostní akce s využitím TOP SPEED Teamu Oddělení silničního dohledu a služebního policejního autobusu.1.jpg
V souladu s prioritami Krajského ředitelství policie Libereckého kraje v rámci akce „Bezpečnost na silnicích – povinnost poutání řidičů a spolujezdců“ a s vyhlášenými prioritami Ředitelství služby dopravní policie PP ČR „Plynulý dálniční provoz“ a „Nepozornost za volantem“, zahájili dopravní policisté kontroly zejména kamionové dopravy v teritoriu územních odborů Liberec a Semily. 
Během dopoledních hodin kontrolovalo několik policejních hlídek skupiny TOP SPEED Team Krajského ředitelství policie Libereckého kraje silnici pro motorová vozidla č. I/35 a úsek dálnice č. 10. Dopravní policisté za zaměřili především na nepozornost řidičů za volantem, používání povinného bezpečnostního pásu řidičů a spolujezdců, ale také na držení hovorového a záznamového zařízení či jízdu v jízdních pruzích a způsob jízdy. Dopravním policistům pomáhal také služební policejní autobus, který byl nepostradatelným pomocníkem při odhalování přestupkových jednání řidičů.2.jpg

Do akce byly nasazeny bezmála dvě desítky policistů z Oddělení silničního dohledu a Dopravního inspektorátu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje s téměř desítkou služebních dopravních prostředků.

Nejčastějšími prohřešky řidičů bylo zejména porušení povinnosti užít bezpečnostních pásů. Z celkového počtu 18 kontrolovaných řidičů nebylo 12 řidičů připoutáno. Telefonováním za jízdy se „bavili“ 2 přestupci. Policisté udělili pokuty také za nerespektování dopravního značení či neosvětlený automobil. Celková výše udělených pokut pak dosáhla 10tisíc korun.

Dopravně bezpečnostní akce s využitím TOP SPEED Teamu a služebního autobusu budeme v rámci celého Libereckého kraje realizovat i v budoucnu.

28. května 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem