Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté kontrolovali myslivce před započetím honu

Jindřichův Hradec - Myslivecká sezóna je v plném proudu. 

     Jelikož je myslivecká sezóna v plném proudu, kontrolují  policisté z Územního odboru Jindřichův Hradec -  oddělení služby pro zbraně a bezpečnostní materiál,  myslivce před započetím honu. Dne 12. listopadu takto  zkontrolovali střelce z honebního společenstva na Třeboňsku. 

     Policisté kontrolují nejen, zda myslivci nepožili alkohol,  zda mají v pořádku potřebné doklady jako zbrojní průkaz, průkaz zbraně a lovecký lístek, ale i zda  nestřílí z automatické zbraně. Rovněž kontrolují, zda nejsou na honu přítomny děti do 15 let věku. Důležitý je i reflexní oděv tzv. naháněčů , kdy samozřejmě není vůbec vhodné, aby si někdo z účastníků honu oblékl maskáčový oděv, jelikož poté může splynout s přírodou a být snadným  terčem možného úrazu.

     V průběhu honu je velmi důležitá správná manipulace se zbraní, střílet je vždy nutno  z honitby ven, nikoli dovnitř . Po ukončení honu je opět potřeba dodržet správné uložení zbraně. V dnešní době by měl mít  každý myslivec doma zbraň řádně zabezpečenou v trezoru. Rozhodně nelze zbraň pověsit například doma na věšák přímo v předsíni a nechat ji  svému osudu.
 

     Podzimní kontroly probíhají zcela  bez závad. Na jindřichohradecku  bylo prozatím zkontrolováno sedm honů, kdy policisté budou namátkové kontroly provádět až do konce letošního roku. 

por. Mgr. Bc. Hana Millerová pcrjhtm@mvcr.cz
12. listopadu 2009

vytisknout  e-mailem