Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté kontrolovali komerční přepravu

CHOMUTOVSKO - Výsledky krajské dopravně bezpečnostní akce. 

Během uplynulého pátku a soboty se chomutovští dopravní policisté zapojili do krajské dopravně bezpečnostní akce. Ta byla tentokrát zaměřena zejména na kontroly komerční přepravy, tedy autobusů a nákladních vozidel. Policisty zajímalo, zda řidiči těchto vozidel dodržují tzv. sociální předpisy, týkající se například dodržování povinných přestávek, maximální doby řízení, ale také profesní způsobilosti řidičů. Zjišťovali také, zda jsou při přepravě nebezpečných látek a předmětů dodržovány podmínky jejich přepravy a v neposlední řadě se zaměřili i na technický stav vozidel.

Zkontrolováno bylo více než dvě desítky vozidel, přičemž v 18 případech policisté zjistili porušení předpisů. Patnáct přestupků vyřídili na místě uložením pokut v příkazním řízení, a to v celkové částce 8.200 korun. Další tři přestupky oznámili k projednání příslušnému správnímu orgánu.

V rámci této akce provedli policisté u 13 vozidel nad 3,5t tzv. „technickou silniční kontrolu“ zaměřenou na způsobilost vozidel k provozu. Výsledkem těchto speciálních kontrol technického stavu bylo u čtyřech vozidel zjištění vážné závady (závady označené „B“). Kromě uložení pokut a oznámení provozovatele vozidla příslušnému správnímu orgánu policisté těmto vozidlům omezili technickou způsobilost na dobu 30 dnů. Během této doby musí provozovatel odstranit závadu na vozidle a poté vozidlo přistavit k provedení technické kontroly na STK.

Kromě nevyhovujícího technického stavu při kontrolách policisté zjistili také několik přestupků spočívajících v nepoužití bezpečnostních pásů.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 22. března 2022

vytisknout  e-mailem