Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté kontrolovali cyklisty

ČESKÁ LÍPA - Dva z nich zaplatili pokutu. 

     V rámci dopravně bezpečnostní akce, která proběhla dnes mezi pátou a sedmou hodinou ranní, soustředili policisté pořádkové a dopravní služby svou pozornost jen na jednu ze skupin účastníků silničního provozu, a to na cyklisty. Kontroly probíhaly na silničních komunikacích po území celého Českolipska. Policisté prověřovali, zda cyklisté jezdí podle pravidel zákona o silničním provozu a především vzhledem ke snížené viditelnosti, při které kontroly probíhaly, se zaměřili na to, zda jsou cyklisté dostatečně osvětleni.

     V průběhu akce policisté zkontrolovali celkem 25 cyklistů, přičemž dvěma z nich uložili blokovou pokutu za nedostatečnou výbavu kola. Cyklistovi kontrolovanému na silnici I. třídy v Novém Boru uložili  za nedostatečně osvětlené kolo pokutu 1000 korun a cyklista kontrolovaný na místní komunikaci v Doksech zaplatil za stejný prohřešek blokovou pokutu ve výši 300 korun. První cyklista byl postižen přísnější pokutou jen proto, že se pohyboval po frekventované silnici, kde vytvářel větší riziko nehody. Všichni cyklisté se podrobili dechové zkoušce, která u nikoho požití alkoholu neprokázala. V obdobných akcích budou policisté pokračovat i nadále.

 

Dejte pozor na kapsáře !

     Včera v dopoledních hodinách okradl neznámý kapsář o peněženku 55 letou ženu, která nakupovala v obchodním domě Andy v České Lípě. Zkušený zloděj jí vytáhl peněženku přímo z kapsy kabátu, aniž by žena cokoliv zaregistrovala. Během několika vteřin si tak pomohl k finanční hotovosti 7 500 korun, navíc ženu připravil i o občanský průkaz.

     Policisté v této souvislosti varují před kapesními zloději, kteří budou zejména v nadcházejících týdnech využívat předvánočního chaosu v obchodních domech a nákupních centrech k podobným krádežím. Lidé by si proto měli velmi dobře střežit své peníze a nedát zlodějům ke krádeži příležitost. Návštěvníci obchodních center by si tedy měli průběžně kontrolovat, zda mají v pořádku uzávěry kabelek, brašen a tašek, kam ukládají své peníze. Rozhodně není vhodné nosit peněženky v kapsách bund nebo v zadních kapsách kalhot. Peníze by naopak měly být nošeny ve vniřních kapsách oblečení nebo v taškách s bezpečným uzávěrem. V loňském roce kapsáři na Českolipsku okradli 93 osob o peníze nebo cennosti za celkem 421 tisíc korun. V letošním roce se stalo obětí kapsářů 56 osob, kterým tímto vznikla škoda za celkem 244 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem