Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Policisté kontrolovali cizince

Celkem 71 případů nelegální migrace řešili policisté cizinecké policie v období od 8. do 14. srpna 2011. 

Situace na mezinárodních letištích
    
Na mezinárodním letišti Praha – Ruzyně bylo zjištěno 20 cizinců, kteří na území České republiky pobývali neoprávněně po překročení doby stanovené vízem. Jednalo se o cizince devíti státních příslušností.
 
 Nelegální migrace u krajských ředitelství policie
 
V 32. týdnu bylo zjištěno na území České republiky 51 cizinců při nelegálním pobytu. Nejvíce bylo státních příslušníků Ukrajiny (25), dále pak občanů Vietnamu (8) a Slovenska (5).
Do Přijímacího střediska cizinců Zastávka se s žádostí o udělení mezinárodní ochrany dostavila 1 cizinka s neplatným cestovním dokladem a bez víza.
 
Policisté například řešili:
- při policejní kontrole v Jihomoravském kraji byl zjištěn slovenský státní příslušník, který pobýval na území ČR nelegálně a je veden v evidenci nežádoucích osob od 29.05.1993 - na trvalo,
- při pobytové kontrole v Praze byl zjištěn vietnamský státní příslušník, který se policistům prokazoval pozměněným průkazem o povolení k pobytu. Jedná se o doklad, ve kterém byla vyměněna fotografie a cizinec tak užíval cizí identity. Cizinec je veden v evidenci nežádoucích osob s platností od 19.09.2002 do 09.12.2018
 
tabulka kraj 23.bmp
 
Na základě readmisní dohody byli ze Spolkové republiky Německo vráceni 2 občané Ruska, 1 občan Nigérie a 2 občané Srbska. Osoby se zákazem vstupu do SRN byly zachyceny převážně na dálnicích v osobních automobilech a v mezinárodních autobusových linkách jedoucích z ČR do SRN.
Na základě Dublinské smlouvy byli z Finska vráceni 2 státní příslušníci Ghany.
 

vytisknout  e-mailem