Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté kontrolovali alkohol u řidičů autobusů a tramvají

KRAJ - Během dopravní akce zaměřené na řidiče autobusů a tramvají odhalili policisté naštěstí pouze jednoho řidiče autobusu pod vlivem alkoholu. 

Na území Libereckého kraje proběhla v uplynulém týdnu dopravně bezpečnostní akce, při které policisté nemile překvapili v brzkých ranních hodinách některé z řidičů autobusů a tramvají. 

ilustrační foto DBA alkohol u řidičůVíce jak dvě desítky policistů jak z dopravní, tak i z pořádkové služby se zaměřili zejména na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek zejména u řidičů hromadné dopravy osob, převážně řidičů městských a mimoměstských autobusů a tramvají.  

V době od 4:00 do 7:00 hodin zkontrolovali celkem 252 vozidel, z toho se převážně jednalo o autobusy a tramvaje. Během akce odhalili policisté  jednoho řidiče autobusu na Českolipsku pod vlivem alkoholu s naměřenou hodnotou do půl promile a dále jednoho řidiče osobního motorového vozidla rovněž na Českolipsku pod vlivem drog. Tyto případy policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání. Jednomu řidiči uložili na místě pokutu ve výši 500 korun za nesprávný způsob jízdy.

Kontroly probíhaly na vhodných místech tak, aby nedošlo k narušení jízdních řádů hromadné dopravy osob, případně aby byla stanovené časy jízdních řádů časově narušeny co možná nejméně. 

Apelujeme na veřejnost, v případě, že někdo z cestujících pojme podezření, že by mohl být řidič autobusu či tramvaje pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky, ať kontaktuje bezplatnou tísňovou linku 158. Jde o zdraví všech. 

Policisté budou i nadále v podobných akcích pokračovat. 


21. 3. 2022
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem