Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté kontrolovali alkohol

ÚSTECKÝ KRAJ - Výsledky dopravně bezpečnostní akce 

     V noci ze soboty na neděli (15. – 16. 12. 2012) probíhala ve spolupráci s mezinárodním sdružením TISPOL dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek řidiči.

     V Ústeckém kraji do ní policie nasadila 68 policistů, kteří zkontrolovali 402 vozidla a zjistili celkem 67 dopravních přestupků. Blokové pokuty v celkové výši 17 100 korun zaplatili 54 řidiči. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 13 závažnějších přestupků.

     Požití alkoholu před jízdou policisté zaznamenali u 4 řidičů, ve 4 případech zjistili přítomnost návykových látek. Řidičský průkaz zadrželi policisté 5 šoférům.

     Nejčastějším prohřeškem byl nevyhovující technický stav vozidla, a to ve 24 případech. Sedm hříšníků nemělo zapnuté bezpečnostní pásy a čtyři řidiči usedli za volant, aniž by vlastnili řidičské oprávnění. Policisté také zastavili 1 vozidlo bez dálniční známky a pokutovali 1 chodce. Během akce byli mj. zjištěni 2 pachatelé trestné činnosti a nalezeno 1 odcizené vozidlo.
 

por. Šárka Poláčková
17. 12. 2012
 

vytisknout  e-mailem