Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policisté jednali o dopravním zpravodajství

Ve středu 12. listopadu se v Muzeu Policie ČR sešli odborníci zabývající se dopravním zpravodajstvím. Navzájem si zde vyměňovali informace a jednali o možnostech zlepšení služeb poskytovaných policií v této oblasti veřejnosti.  

Setkání bylo iniciováno vedením operačního odboru Policejního prezídia České republiky plk. Mgr. Petrem Vaňatou a pplk. Mgr. Bc. Františkem Habadou . Právě jedno z pracovišť tohoto odboru, oddělení dopravních informací, v nepřetržitém provozu zajišťuje sběr, verifikaci a autorizaci dopravních informací v prostředí Policie ČR. Informace jsou následně distribuovány do Národního dopravního informačního a řídícího centra v Ostravě.
 
Za policii se semináře mimo jiné zúčastnili také plk. Ing. Leoš Tržil (ředitel dopravní policie), plk. JUDr. Vladimír Panenka (ředitel letecké služby) a plk. JUDr. Michal Dlouhý (ředitel kanceláře policejního prezidenta). Pozvání na setkání přijali také zástupci médií, Ministerstva vnitra ČR, společností Global Assistance a.s., Autoklub Czech Assistance a.s. , Eccomerce.cz a.s. a EAGO Systems spol. s r.o.    
 
V úvodní části semináře prezentoval pplk. Mgr. Bc. Habada dlouholetou historii a vývoj dopravního zpravodajství poskytovaného Policií ČR až do současné doby (bližší informace v souvisejícím dokumentu pod textem). Informoval také o vývoji softwarových produktů, které Policie ČR pro tuto činnost používá. Prezentaci následovala diskuze mezi všemi zúčastněnými. Diskutovalo se o fungování a možnostech stávajícího systému policejního dopravního zpravodajství, mimo jiné také o větším zapojení letecké techniky Policie České republiky do systému dopravního zpravodajství.
Všichni zúčastnění se shodli, že prioritou dopravního zpravodajství je, dostat k řidiči do jeho vozidla včas co nejkvalitnější dopravní informaci.
 
pplk. Mgr. Bc. František Habada
kpt. Mgr. Veronika Benediktová
Odkazy do noveho okna

seminář_dopravní zpravodajství

seminář_dopravní zpravodajství 

Detailní náhled

seminář_dopravní zpravodajství1 (1)

seminář_dopravní zpravodajství1 (1) 

Detailní náhled

seminář_dopravní zpravodajství1 (2)

seminář_dopravní zpravodajství1 (2) 

Detailní náhled

seminář_dopravní zpravodajství1

seminář_dopravní zpravodajství1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem