Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté i strážníci zastavili řidiče, kteří nesmí řídit

STŘÍBRSKO – Jeden z kontrolovaných řidičů byl navíc pod vlivem alkoholu. Přístroj naměřil přes jedno promile alkoholu. 

V neděli stříbrští policisté řešili mimo jiné i dva řidiče, kteří jeli s motorovým vozidlem, ačkoliv to mají zakázané. Nejprve v dopoledních hodinách v obci Černošín zastavili 52letého muže ve vozidle Ford Focus, který uvedené vozidlo řídil, ačkoliv věděl, že má platný zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel, a to do dubna následujícího roku. Dechová zkouška, kterou s ním policisté provedli, byla pozitivní. Přístroj naměřil přes jedno promile alkoholu. V souvislosti s tím se policisté zajímají i o majitele vozidla, který řidiči vozidlo k řízení svěřil – podle všeho totiž věděl, že dotyčný není držitelem žádného řidičského oprávnění.
Druhého řidiče, 50letého muže, s vozidlem Škoda Octavia zastavili městští strážníci v odpoledních hodinách ve Stříbře na náměstí. Při kontrole zjistili, že dotyčný má platný zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel do poloviny prosince letošního roku, a tak případ předali stříbrským kolegům.
V obou věcech jsou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, v případě řidiče, který měl pozitivní dechovou zkoušku, jsou navíc zahájeny úkony trestního řízení i pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
25. 10. 2021

vytisknout  e-mailem