Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté ho doběhli a zadrželi na místě činu!

TRUTNOVSKO - Recidivista je zpět ve vazbě. 

Při kontrole objektu, který byl v minulosti terčem trestné činnosti se trutnovským policistům v sobotu v noci podařilo zadržet šestačtyřicetiletého muže, který se rozhodl krást opakovaně na stejném místě.

Policejní komisař proti němu zahájil trestní stíhání ze spáchání přečinu krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

odcizené věciodcizené věciObviněný muž měl ve dvanácti případech na Královédvorsku a nedaleko Trutnova násilím vniknout do objektů, ze kterých měl odcizit potraviny, alkohol, tabákové výrobky a oblečení. Svým jednáním způsobil škodu, která přesáhla 50 tisíc korun.

Když policisté v půl třetí ráno přijeli ke stánku s občerstvením, uslyšeli zvuky, které nasvědčovaly tomu, že se uvnitř někdo nachází. Pochvíli vyběhl z karavanu muž a policisté ho okamžitě začali pronásledovat. Zanedlouho ho zadrželi a převezli na služebnu k provedení dalších úkonů. V tobě zadržení měl u sebe odcizené potraviny a nápoje, které policisté vrátili majiteli.

Jedná se o recidivistu, který se vrátil v létě tohoto roku z výkonu trestu a dle jeho slov neměl žádné finanční prostředky na obživu a tak mu nezbývalo nic jiného než páchat trestnou činnost.

Kriminalisté po řádném zadokumentování zaslali k rukám státního zástupce podnět na vzetí muže do vazby, což soudce Okresního soudu v Trutnově akceptoval a rozhodl o tom, že muž bude stíhán vazebně.

V případě prokázání viny mu hrozí až tři roky ve vězení.

por. Pižlová Šárka, DiS.
20. 9. 2017, 11:40

Odkazy do noveho okna

odcizené věci

odcizené věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem