Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté hledají svědky nehody

DĚČÍNSKO - Střet auta s vlakem skončil jen lehkým zraněním; Za bílého dne chtěl ukrást hromosvod a další zprávy. 

Střet auta s vlakem

     Naštěstí jen lehkým zraněním řidiče skončil střet osobního auta s vlakem, ke kterému došlo 7. května před polednem v Děčíně Březinách. Řidič osobního vozidla Škoda Fabia měl vjet na železniční přejezd, kde došlo ke srážce s projíždějící soupravou, vlak vozidlo několik metrů sunul po kolejích a následně skončilo v porostu vedle trati.

     Ve vlaku bylo ve chvíli střetu 15 cestujících, většina jich však z místa odešla před příjezdem policie. Dopravní policisté proto žádají cestující, kteří byli v době nehody ve vlaku, aby se přihlásili buď osobně na Dopravní inspektorát Děčín, Husovo náměstí 111, nebo poskytli svědectví na linku 158, přivítají i svědectví dalších osob, které nehodu viděly. 

auto po nehodě

Přistižen při činu

     Policisté z Děčína minulý týden přistihli 21letého recidivistu, který se v Podmoklech v odpoledních hodinách snažil ukrást hromosvod. Na místě ho zadrželi a eskortovali na služebnu, navíc se ukázalo, že je podezřelý i z dalšího protiprávního jednání. Koncem dubna se pokusil na Teplicku vloupat do benzínové čerpací stanice, v nočních hodinách hodil do prosklených vchodových dveří dlažební kostku, než však stačil vniknout dovnitř a něco ukrást, byl vyrušen a tak se dal na útěk s prázdnou.

     V minulosti dvakrát odsouzený muž byl obviněn z trestných činů krádeže ve stadiu pokusu a poškození cizí věci, rovnou od vyšetřovatele putoval do věznice, protože na něj byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody za předchozí majetkovou trestnou činnost. V případě uznání viny mu za jeho jednání spáchané v době vyhlášeného nouzového stavu hrozí prodloužení pobytu za mřížemi až o osm let

Ze zahrady zmizel bazén

     Škodu přes šest tisíc korun způsobil neznámý pachatel, který v Horním Podluží vnikl na pozemek u rekreační chaty. Odcizil nový ještě originálně zabalený zahradní bazén, s ohledem na spáchání krádeže v době vyhlášeného nouzového stavu mu v případě dopadení hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Naboural a potom v autě usnul

     Policisté prošetřují dopravní nehodu, ke které došlo v noci z pátku na sobotu ve Šluknově. Řidič osobního vozidla Škoda Octavia zřejmě nezvládl řízení a vyjel s vozidlem vlevo mimo komunikaci, kde narazil do pletivového plotu. Po nehodě zůstal ve vozidle sedět na místě řidiče a usnul, probudila ho až hlídka strážníků městské policie. U muže, kterého našli za volantem, byla provedena dechová zkouška s výsledkem 1,9 promile, na místě mu byl zadržen řidičský průkaz. Pokud se prokáže, že vozidlo řídil, hrozí mu trestní stíhání pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky a až tříleté vězení.

Odcizené kolo

     O kolo v hodnotě tři tisíce korun přišla majitelka, která nechala bicykl na své zahradě u rodinného domu ve Varnsdorfu. Neznámý lapka využil nezamčené branky, vnikl na pozemek a kolo ukradl. Policisté případ prošetřují jako přečin porušování domovní svobody a po pachateli i ukradeném kole pátrají.

11. května 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem