Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté hledají svědky dopravních nehod

KLATOVY, HORAŽĎOVICE – Policisté se obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc při hledání svědků dopravních nehod. 

Policisté z dopravního inspektorátu Klatovy se obracejí na veřejnost a hledají svědky dopravních nehod, kteří by mohli svými informacemi pomoci objasnit jejich průběhy a příčiny. 

K první dopravní nehodě došlo dne 5. dubna 2023 ve 13:50 hodin na silnici I. třídy č. 22 na kruhovém objezdu u jednoho z obchodních domů v obci Klatovy. Neznámá řidička blíže nezjištěného vozidla jela ve směru od Domažlického předměstí a nedodržela bezpečnostní vzdálenost před ní jedoucím vozidlem tovární značky Peugeot 406. Při vyjíždění z kruhového objezdu směrem k ulici Plzeňská byla řidička vozidla Peugeot 406 nucena zastavit svůj automobil z důvodu vyvolaného silničním provozem, kdy dávala přednost přecházející chodkyni na přechodu pro chodce. Následně došlo ke střetu přední části neznámého vozidla s levou zadní částí vozidla Peugeot 406. Po střetu dosud nezjištěná řidička s neznámým vozidlem z místa ujela. Ovlivnění alkoholem bylo u řidičky osobního automobilu Peugeot 406 vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. Na vozidle Peugeot 406 byla škoda odhadnuta na částku 20 tisíc korun.

K další dopravní nehodě došlo taktéž dne 5. dubna 2023 v době od 8:00 hodin do 21:10 hodin na místní komunikaci ve vnitrobloku u rampy kuchyně Základní školy Komenského v obci Horažďovice. Neznámý řidič blíže nezjištěného vozidla z dosud neupřesněných příčin narazil do levé přední části zaparkovaného osobního automobilu tovární značky Opel Corsa a následně z místa dopravní nehody bez poskytnutí zákonné součinnosti ujel. Na poškozeném osobním automobilu Opel Corsa byla předběžně vyčíslena škoda na částku 15 tisíc korun.

Svědci, kteří by mohli poskytnout informace k výše uvedeným dopravním nehodám, se mohou přihlásit osobně na dopravním inspektorátu v Klatovech, nebo zatelefonovat na číslo 974 334 251 nebo 974 334 261, případně na bezplatnou tísňovou linku 158.

por. Barbora Šmaterová, DiS.
6. dubna 2023

vytisknout  e-mailem